6 Mayıs 2014 Salı

Mutlaka İzlenmesi Gereken Bir Film.. Imagine / Hayallerin Ötesinde

2012 yapımı, izlerken düşündüren bir film ile karşınızdayım. Filmi izleyeli haftalar oldu fakat yazmaya bir türlü fırsat bulamadım. 

Orijinal ismi "Imagine" olan film, Türkçe "Hayallerin Ötesinde" ismiyle film afişlerinde yerini almış. IMDB puanı 7,4 olan film, yarıda kalan ve kafalarda soru işareti bırakan sonuna rağmen bence bu puanı hak eden filmlerden bir tanesi. 105 dakika süren film Türkiye'de 2013 yılında gösterime girmiş. Filmin orijinal dili İngilizce olup, Polonya'da çekilmiş. 

Yönetmen, yapımcı ve senarist olarak karşımıza çıkan Andrzej Jakimowski, izleyicilerine hangi durumda olursanız olun, "hayat çok güzel" cümlesinin altını çizmekte filmde. 

Oyunculardan söz etmek gerekirse; abartmadan söylüyorum Edward Hogg filmde adeta tek başına oynuyor ve geriye kalan oyuncular ise filmde başkaları da olması gerektiği için varmış gibi bir izlenim uyandırıyor. 

Hemen film ile ilgili yorumuma geçiyorum sözü fazla uzatmadan :) Öncelikle gözlerim görmeseydi nasıl bir hayatım olurdu diye düşünmeden edemedim. Ayrıca seslerin hayatımızda ne kadar önemli olduğunu, fakat bütün azalarımızı aynı anda kullanınca, kapıldığımız ahenk içerisinde her birinin birbirinden kıymetli olduğunu unuttuğumuzu fark ettim.

Sahip olduklarım için şükrettim filmi izlerken. İnanmaktan vazgeçmeyen insanların en imkansız görünen şeylerin üstesinden nasıl geldiğini görüp, inancım ve davranışlarım, hayata bakış açımla ilgili bir vicdan muhasebesi yaptım. İyi ki izledim dediğim ve mutlaka izleyin diyebileceğim filmlerden.  

Pek çok güzel film izledim şimdiye kadar ama bu aralar özel filmlere denk geldiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Yazılmayı bekleyen iki muhteşem film daha var sırada. 

İzleyip beğenirseniz yorumlarınızı beklerim :) Sevgilerimle...

6 yorum:

  1. İsmini çok duydum ama tabii ki izleyemedim. Belki ben de izlerim yakında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de güzel bir film, dediğim gibi sonu daha iyi olabilirdi ama çok düşündüren bir film.

      Sil
  2. Gerçekten de güzel film bende sizin gibi sonunun daha iyi olabileceğini düşünmüştüm :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz :) Hemen geliyorum iade-i ziyarete :)) Sevgilerimle..

      Sil