15 Nisan 2014 Salı

Hiç İzlemeyenler İçin: The Big Bang Theory - TBBT

Tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi komedi dizilerinden biri olan ve hala yeni bölümleri yayınlanmaya devam eden The Big Bang Theory, CBS tarafından 2007 yılında yayınlanmaya başlamıştır.

Hiç reklam almadan yayınlanan ve 18-22 dakika arasında değişen gösterim süresiyle, her bölümde tadı damakta bırakan bu dizinin orjinal dili İngilizce olup, gösterime girdiği ülke ABD'dir. Dizinin IMDB puanı ise 8,7.  

Hiç izlemeyenler için dizi hakkında bilgi vermek gerekirse; asansörü hiç tamir edilmeyen bir apartmanda oturan iki dahi ev arkadaşı gencin, (Sheldon ve Leonard) karşı dairelerine taşınan güzel ama bir o kadar da aptal sarışın olarak karşımıza çıkan Penny'nin gelişiyle sosyalleşen hayatlarını anlatmakta. 

Dizi; Sheldon, Leonard, Rajesh, Howard olmak üzere 4 üstün zekalı ama bir o kadar da asosyal bilim adamının aşk, ilişkiler, arkadaşlık, boş zamanlarda uydurulan oyunlar, kişiye özgü takıntılar, aile ve arkadaşlık ilişkilerini konu almakta. 

Sonraki sezonlarda, Penny, Amy Bernadette, dizinin kadın oyuncuları olarak vazgeçilmez bir konumda kendilerini sevdirmeyi başarıyorlar. 

Dizinin en güldüren diyaloglarına örnek vermek gerekirse; Howard ve annesi arasındaki konuşmalar, Sheldon ve Leonard'ın ev arkadaşlığı sözleşmesi, Rajesh'in alkol almadan kadınlarla konuşamaması diyebiliriz.

En sevdiğim bölümleri yazmak için ilk sezondan itibaren yeniden izlemeye başlayıp her bölümde çılgınca kahkahalar atınca anladım ki her bölüm en sevdiğim bölüm :) 

Henüz dizi ile tanışmayan varsa çok şey kaçırmış demektir. 

Sheldon Cooper karakteri ile karşımıza çıkan Jim Parsons muhteşem oyunculuk performansıyla hepinizin kalbinde taht kuracaktır eminim.

Chuck Lorre yönetmenliğinde, ekrana taşınan dizi resmi olarak; 29 ülkede yayınlanmakta. 

Dizinin resmi internet sitesine ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Oyuncu listesine bakacak olursak;

Jim Parsons (Sheldon) 
Johnny Galecki (Leonard)
Kaley Cuoco (Penny)
Simon Helberg (Howard)
Kunal Nayyar (Rajesh)
Melissa Rauch (Bernadette)
Mayim Bialik (Amy) 
Kevin Sussman (Stuart)

Bu diziyi ciddi ciddi bilim insanı bir arkadaşımdan duyup izlemeye başlamıştım. İlk başta bu kadar resmi bir adam acaba nasıl bir mizah anlayışına sahiptir ön yargısı ile izlemeye başlayıp, sonrasında kendisine minnettar kalmıştım :) 

Bol ödüllü bol güldüren dizinin hafızalara yer eden kelimesi "BAZİNGA" ile bu yazıyı sonlandırıyorum :)





  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder