17 Nisan 2014 Perşembe

Okumayan Kaldıysa: Küçük Prens

Herkesin dilinde olan bu kitabı küçükken iyi ki okumamışım dedim okurken. Hakikaten küçükler için değil büyükler için bir masal kitabı olarak adlandırılabilecek bir kitap.

Önce kitaptan bahsedeyim sonra yorumlara geçeceğim. Antoine De Saint-Exupery'nin vikipediye göre 1943 elimdeki kitaba göre 1946 da yayımlanan hikaye kitabı "Küçük Prens" 95 sayfa. Türkçeye çeviren; Sumru Ağıryürüyen. Kitabın basım hakkı 1987 yılından bu yana Mavibulut Yayıncılık'a aitmiş.    

Kitap içerisindeki görseller, yazarın kendi sulu boya çizimleri olup, 28.basım incecik kitabıma 17 TL. verdim :) 

Bence kitap fiyatları yüksek. E-kitap artık çok daha mantıklı geliyor fiyat kıyaslaması yapınca.


Gelelim kitap yorumlarıma. Hem Türkiye'de hem de dünyada Küçük Prensin çok tutkulu hayranları var. Az önce görsellerden baktım ayakkabıların üzerine bile küçük prens baskısı yapmışlar. Kitap bence de güzel ve düşündüren bir kitap ama belki de çok konuşulduğu için ben de aynı tutkuya neden olmadı. 

Yine kitapla ilgili görsellere bakarken Türk Eğitim Sen'in kitabı Milli Eğitim Bakanlığının tavsiye ettiği 100 temel eser listesinden çıkarılmasıyla ilgili girişimini gördüm. Haberi okumak için burayı tıklayabilirsiniz.  

Benim anlamadığım kaç yaş grubuna tavsiye edilmesi gereken bir kitap bu? Yani içinde görsel bulunması küçük çocukların okuması için yeterli bir sebep midir bilemedim. 

4 yorum:

  1. Çok eskiden okumuştum, yeniden okumak istiyorum ben de. Aklımda kalmadı ki, üstüne onlarca (belki de yüzlerce) kitap okudum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben iyi ki yeni okumuşum diyorum o yüzden aynı dertten ben de muzdaribim kitap yazılarını biraz da kendime not olsun yazdıklarımı okuyunca hatırlarım diye düşünerek yazıyorum itiraf etmeliyim ki :)

      Sil
  2. ben de okumadım,okumalıyım en kısa zamanda :) bu kadar okunan kitabı okumamak ayıp di mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok küçük yaşlarda okunacak bir kitap değil o yüzden bence hata yapmamışız bekleyerek :) Başka bir kitap daha var yeni okuduğum, millet ortaokulda okumuş bunu duymuştum ama onu ilk defa duydum :)) Ne yapalım ama kitap çok sıra gelmiyor, bizim suçumuz değil ki :))) Hoş geldiniz bloguma, yine beklerim :)

      Sil