21 Nisan 2014 Pazartesi

Patron Sorunsalı - Pinti Kral

Benim gibi yıllarca kendi işinizi yapıp sonra el kapısında çalışmaya başlayınca yeni işinizdeki bütün olumsuzluklar gözünüze dev bir denizanası gibi görünebilir :) 

Allah'a ne kötülük ettim kimin hakkına girdim bilmiyorum ama çok sevdiğim bir işim nefret ettiğim iş arkadaşlarım var. Aslında bu cümle pek çoğunuzun duymaya alışık olduğu bir cümle olsa gerek ama benim iş yerimde her kesin elinde bir kurşun kalem ve eski moda bir kalem açacağı. Kalemin ucunu sivrilten diğerinin gözüne sokmak için fırsat kolluyor. 

Bir patronum var devletlerden milletlerden ırak :) Her halde bir iki yıl daha burada çalışırsam ya açlıktan öleceğim ya da kendimi öldüreceğim o derece. 

Bir kere yalancı. İşe alırken söylediği sözlerin pembe hayaller olduğunu sadece bu sözler yerine getirilmediğinde değil, iş sözleşmesi öncesi firmaları ağına düşürüp sonra nanik yaparcasına "hadi canım bu şekilde iş mi olur, ben onu lafın gelişi söyledim" şeklindeki sözleriyle anlamış bulundum. Karşısındakini geri zekalı yerine koymaya çalışan köylü kurnazı bir amcacık. 

Adam bir garip yahu. İş ile ilgili önemli bir mevzu konuşulacaksa ve fikrimi alması gerekiyorsa mutlaka bir avm de buluşalım diyor. Ben de saf saf nasıl olsa öğle saati toplantı muhakkak yemek yeriz deyip yola düşüyorum. Bizim ki her seferinde garson gelince yüzünü buruşturup ben pek aç değilim sen nasılsın R. diyor. Ben de saf saf yüzüne bakıp acelesi yok sonra da yesek olur diyorum. Bir Türk kahvesi söylüyorum. Bizim ki hemen avını yakalayan aslan gibi bennnn eeee eeee ben bir çorba bir de küçük salata alayım diyor ve garson gidiyor :) Bu nereden baksanız 10 defa oldu. Ben de ilk seferinde saflığımdan sonrakilerde sinirimden 4 saat boyunca sadece bir kahve ile ayrıldım mekandan. Bizim pinti kraldan ayrılınca bayılmamak için ilk gördüğüm yerde bir şeyler yedim. 

Adam tuhaf bir mahlukat. Tuhaf ötesi. Ve anlatacaklarım henüz bitmedi.  

6 yorum:

  1. yalnız değilsiiinn,benzerleri bende de var,yıllardır
    seni çoook iyi anlıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah düşmanıma göstermesin diyeyim ne diyeyim :)

      Sil
  2. Yahu bu daha henüz bitmemiş haliyse dizi gibi oldu bu :) Anlatacakların için daha fazla aç kalman gerekmiyorsa devamını pür dikkat bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aç kaldım, susuz hain karanlıktı gece :) devamı gelecek keşke gelmese ama anlatacak çok şey var.

      Sil
  3. İş ve iş ilişkileri hakkında bir kitap yazabilirim, öyle dertliyim. Devamını bekliyorum o zaman. Allah kurtarsın :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah bir an evvel kurtarsın. Tahmin edebiliyorum, keşke hepimiz gönlümüzden geçen hayata sahip olabilsek, keşke..

      Sil