7 Haziran 2014 Cumartesi

Erkek Gömleği Nasıl Seçilmeli?


Bugün 7 Haziran 2014 Cumartesi. Normal şartlar altında bugün çok sevdiğim bir arkadaşımla buluşacaktım fakat dünkü yağmurda şemsiyem olmasına rağmen çok fazla ıslandığım için hasta olmaktan korkup ki ciğerlerime işleyen bir ağrıya sahibim evde kalmayı tercih ettim. 

Ne yazık ki annem evden çıkınca babam ütülenecek bir iki gömleği olduğunu söyledi. Az önce 14. gömleği ütüledim ve sıcaktan havale geçireceğim :( Ütü yaparken erkek gömlekleri hususunda uzun uzun düşündüm. 3. gömlekten sonra daha yaratıcı bir fikir gelmedi açıkçası aklıma :) 

Naçizane erkekler için bir kaç önerim olacak. 

Öncelikle 50 yaş altındaki erkekler kısa kollu gömlek seçimlerinde çok dikkatli olmalı. Mümkünse kısa kollu gömlek tercih etmemeli, illa kısa kollu gömlek giymek istiyorsanız kumaş seçimi çok önemli, pamuklu ya da keten kumaşlar daha şık durabilir. Bir de siz hiç dizi veya filmde onu da geçtim tv programında kısa kollu gömlek giyen erkek gördünüz mü? Görmediniz, çünkü bunun bir nedeni var :)  


Uzun kollu gömlek seçiminde ciddi bir göbek probleminiz yoksa slim fit gömlek tercih etmenizi tavsiye ederim. Koltuk altı bol, dirsek kısmı sarkık modeller hem yaşlı hem de garip görünmenize sebep olabilir. 

Ve en önemlisi; ütü tutmayan, üzerinize giydiğiniz an kırışan gömlekleri seçmemeye çalışın. Nasıl anlarım derseniz, mağazada askıda bulunan bir gömleğin alt kısmını elinizle peçete veya kağıt buruşturur gibi birazcık küçük dokunuşlarla kontrol edip ne kadar buruştuğuna bakmalısınız. Eğer gerçekten de bir kağıdı buruşturduğunuz zamanki gibi kırış kırış oluyorsa arkanıza bakmadan kaçın :) İlla ki birazcık kırışacaktır, olduğu gibi kalmasını beklemeyin tabi ki.

Bir de şu yaka mevzusu var. Yakası buruş buruş spor gömlek modelleri resmen facia. Klasik gömlek modellerine alışkın olmaktan mıdır bilmem, kadın gömleği gibi minicik bir yakaya tahammül etmek zor. 

Normalde kum gibi karşıma çıkan olmalı ve olmamalı modeller, şimdi arayınca dipsiz kuyularda kaybolmuş. Görsel buldukça güncellenecek yazılarımdan biri olsun ve şimdilik bu kadarcık görselle idare edelim...  


  


6 yorum:

  1. hah haaa bak bu yazının motivasyonu çok hoş olmuş yaa. ah baban ah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 14. gömleğin devamı gelmeseydi iyiydi. Bir de işin en kötü yanı tam bir gömleği ütülemeyi bitirecem bir bakıyorum lekeli, diğerinin yakası yıpranmış. Boşu boşuna ütülemiş bulunup kendi kendime sövdüğüm olmuştur. Başta niye kontrol etmedim diye :))

      Sil
  2. son yazıma baksan ya amaaaa :)

    YanıtlaSil
  3. İlk olarak uzun kollu seçilmeli, kısa kollu gömlek giyen genç arkadaşlar görüyorum emekli amcalar gibi görünüyorlar. Ben kendime aldığım şeylerde de kolay ütülenen kumaştan olmasına dikkat ediyorum. Hatta ütü gerektirmeyenler favorim ama o kumaştan gömlek yapmıyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bunu anlatmak lazım kısa kollu gömlek out artık :)) Yapsınlar buradan duysunlar sesimizi kırışmayan gömlek istiyoruz kalıp gibi:)

      Sil