6 Haziran 2014 Cuma

Person of Interest

Sevdiğim pek çok dizi sezon finali yapınca yeni diziler keşfine çıktım ve bu defa değişik bir konu ile karakterleri konudan daha ön plana çıkan bir dizi ile karşılaştım. Pek çok blog yazarının da tavsiye ettiği Person of Interest e nihayetinde başladım ve bitirdim :) 

2011 yılında Amerikan CBS kanalınca yayınlanmaya başlayan dizinin ana dili İngilizce. Şu ana kadar 3 sezon, toplam 65 bölüm yayınlandı. Suç, dram, gerilim kategorilerinde yer bulan dizinin gösterim süresi 43 dk. IMDB puanı 8,4 ve bence hak edilmiş bir puan, hatta oy verdiğim dizilerden. 

Dizinin konusu enteresan olsa da ben karakterleri diziden daha çok sevdim. 3. sezon, ilk iki sezon kadar beni çekmese de kendisine, finalde düşen temponun yeniden yukarıya çıkması, yeni sezonu izlemek için bir neden oldu bana diyebilirim.. 

Jonathan Nolan'ın kaleminden televizyon ekranlarına yansıyan dizide, gerçek zamanda paranoyaklık olarak adlandırdığımız "izleniyoruz, dinleniyoruz" hissinin farklı bir bakış açısıyla ele alınışı ile karşılaşıyoruz. Makine kelimesi dizide en çok tekrar eden kelimelerden biri. Diğer tekrarlar da Mr Reese ve Harold :)   


Sarah Shahi, dizide Sameen Shaw ismiyle karşımıza çıkıyor. Son derece profesyonel bir ajan iken, yolu dizinin ana karakterleri ile kesişiyor. Buz kadın imajı ile yaşanan olaylara karşı ruhsuz, tepkisiz kalışı benim için dizinin en ilginç karakteri olmasına neden oldu ve pek çok bölümde tavırları ile kahkaha atmamı sağladı :) Bu nedenle benim yıldızım bu dizide Shaw. 





Michael Emerson, dizideki ismiyle Harold Finch dizide önemi yadsınamaz ve geçmişten dizideki güncel zamana kadar yaşadığı olaylar ve olayların gidişatında üstlendiği rol nedeniyle hemen her bölümde şaşırtan karakterlerden bir tanesi. Dizinin konusu olan "Makine" kavramının mucidi, aynı zamanda bir bilgisayar dehası. Duygusal ve hassas tavırları nedeniyle benim ikinci yıldızım Harold :) 

Yeni dizi keşiflerinde görüşmek dileğiyle.. Sevgilerimle...


4 yorum:

  1. izlicem bunu temam. dün gece 24:live another day izledim. üff heyecandan kalbim durcaktı yaa :) bak bi de my friend is gumiho izlesene. kore dizisi. çok şeker yaaa. the mentalist izlemediysen bence en güzeli o yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore dizilerini çok severim, bakayım bir :) Mentalisti bitirdim :) 24 live another day in IMDB si 9,2 ymiş şimdi baktım merak ettim ona da bakayım bir :)

      Sil
  2. Allah Allah kategorilere bak Suç, dram, gerilim kıymetlimiss :) yalnız şurada bir şok oldum; ''Pek çok blog yazarının da tavsiye ettiği Person of Interest e nihayetinde başladım ve bitirdim.'' 65 bölümü su gibi içmişsin mübarek :) teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir günde izlemedim ama 1.5-2 hafta sabahladım resmen :) Bitse de gitsek moduna giriyorum izlemeye başlayınca :)

      Sil