17 Ağustos 2014 Pazar

Devious Maids - Dizi Keyfi



Dizi keşiflerine dur durak bilmeden devam ediyorum. Desperate Housewives'ı izlemiş miydiniz bilmiyorum ama ben bu dizinin ilk bölümünü izler izlemez aaa ne kadar benziyorlar dedim :) Prodüksiyonda Eva Longoria yı görünce de ne kadar doğru bir tespitte bulunduğumu anladım :) Yapımcı, yönetmen ve senarist Marc Cherry'nin yeni gözdesi Desperate Housewives'dan sonra Devious Maids. 

Beverly Hills'de hizmetçilik yapan Latin kökenli 5 kadın ve birbirinden ilginç 5 ev sahibi. Her birinin hikayesi birbirinden enteresan. Tam pembe dizi kıvamında. Çocukken annemlerin izlediği Brezilya dizileri geldi aklıma izlerken.   


Dizinin IMDB puanı 7,9. Senaryoyu çok hırpalamazlarsa daha da yükseleceğine eminim. Dizi; komedi, dram ve gizem kategorilerinde yer alıyor ve üç öğeyi de dengeli bir şekilde görebiliyorsunuz izlerken. Her şey dozunda. 

Aile bağları, ihanet, yalan, aşk, nefret, para hırsı, zengin-fakir ayrımı, pek çok kavramın altı çizilmiş dizide. Zenginliği uçlarda yaşayan insanlara biraz inceden inceden dokundurmalar yapılmış dizide. Konu biraz klasik pembe dizi tadında olsa da ince mesajlar var, çok boş bir dizi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. 

Şimdiye kadar 26 bölüm yayınlanan dizinin 2. sezonu yayınlanmaya devam ediyor. Orijinal dili İngilizce olan dizi 43 dakika sürmekte. 

Takip listeme aldığım bir dizi bakalım bu da Desperate Housewives gibi uzun soluklu olacak mı? 

2 yorum:

  1. Yeni okuyucudan merhaba,
    Sürekli dizi merakı fazla olunca bu tarz güzel gidiyor.
    Can sıkıntısına birebir.
    Tavsiyen dikkate alınmıştır. :)

    YanıtlaSil
  2. Tam bana göre işte. Buna bakmalıyım ilk fırsatta :)

    YanıtlaSil