22 Ağustos 2014 Cuma

Özel Hastanelerde Avuç İçi Tarama ???

Herkese sağlık dolu bir ömür dileyerek başlamak istedim bu günkü anlatacaklarıma... 

Derler ya Allah dert verip derman aratmasın, bizim ailemizde, sülalemizde ölüm nedeni yaşın ilerlemesinden ziyade kanserden oluyor. Bir gün bir şekilde hepimiz öleceğiz ama gözünüzün önünde sevdiğiniz birinin adeta eriyerek, tükenerek ölümünü izlemek korkunç bir şey. Çocukluğumdan beri hastaneye gitmemek için büyük çaba gösteriyorum. Çünkü artık her hastane bir kaybı hatırlatıyor bana.

Uzun zaman sonra ilk defa bu gün hastaneye gittim. Elimde bayram temizliğinden kalma yaralar var. Deterjan ile fazla haşır neşir olunca iyileşmek bilmediler. Görüntüsü çok fena, kaşınmıyor, akıntı yok çok şükür ama ben kendimden tiksinirken, başkası bakıp ne düşünür bilemiyorum. Neyse, özel hastanelere yeni gelen uygulamadan da, hastane yüzü görmediğim için haberim yok. Avuç içi tarama yapılıyormuş artık. Gereksiz, hijyenden uzak, saçma sapan bir uygulama. Ellerim yara içinde, belki bulaşıcı bir hastalık??? Dermatoloji bölümüne gelmişim yani açık açık, benden sonra gelen kişi aynı cihazla temas edecek. Hiç bir dezenfekte solüsyonu da yok etrafta. Belki benden önce gelen kişinin bulaşıcı bir hastalığı vardı tamamen Allah'a emanetiz. 

Tabi cihaz benim el izimi alamadı, çünkü yaralar avucumun içinde :)) neredeyse ayak izimi alacaklar diye korkmadım değil. 

Tabipler Birliğinin konu ile ilgili açıklamasını okudum eve gelir gelmez. Keşke vermeseydim diyorum yaralı bereli olsa da. Tabipler Birliğinin konu ile ilgili açıklamasını sonuna kadar destekliyorum. Amaçsız, insan haklarına, hukuka aykırı bir uygulama bu. 

Gerçi artık ne legal ne illegal hiç bir fikrim yok. 

Sonuç olarak; özel hastaneye de gitmemeye karar verdim. Muayenehane peşinde koşacağım bundan sonra hastaneye gitmem gerekirse. Sevmiyorum böyle insanların gereksiz zorunluluklara mahkum edilmesini...Sevmediğim binlerce şeye bir yenisi daha eklenmiş oldu :)) 

Sağlıcakla kalın ...
        

3 yorum:

  1. Bu uygulama biraz saçma ve sakıncalı uygulama, resmen dna örneği alma gibi bir şey, ayrıca geçmiş olsun. Hastane olayı bende de aynı durumda ama gitmek gerek ben erteledim şimdi daha kaç yaşındayım değişik değişik hastalıklarla uğraşıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun. . Acil şifalar diliyorum. .
    Aynen dediğin gibi allaha emanet yaşıyoruz valla..
    Çirkin bir uygulama. . Güvensizlik işte her yerde. .

    YanıtlaSil
  3. Görmüştüm ama kendim kullanmadığım için pek sütünde durmadım. Ama haklısın, hijyen, bulaşıcı hastalık v.s. konularını düşününce saçma olmuş.

    YanıtlaSil