14 Ağustos 2014 Perşembe

Soru : Sanatçı Siyasi Düşüncesini Paylaşmalı mı?

Bu aralar elimde siyasi kimliğini son yıllarda ön plana çıkaran bir yazarın kitabı var. Aslına bakarsanız bu kitapla ilgili çok güzel yorumlar aldığım için uzun zamandır okumak istiyordum. Canım ablam da bana her zaman ki gibi koca bir kutu kitap hediye etti bayramda :) Bahsettiğim kitap da bu kutunun içinden çıktı. 

Kitap; mezhep değerlendirmesi içeren bir roman. Tarihsel kesitler var, büyük bir araştırmanın eseri. En azından kafanıza takılan bir cümlenin ardını arkasını araştırabiliyorsunuz. Fakat dediğim gibi keşke bu yazar eskiden olduğu gibi sadece eserleri ile ön plana çıksaydı da, ben de bu kitabı bu kadar isteksizce okumasaydım. 

Yazar benimle aynı siyasi görüşe sahip olunca da aynı etkiyi yaratıyor bende. Acaba tarafsız bakabilseydim bu kitabı bu kadar beğenir miydim diye kendimle şüpheye düşüyorum.

İyi bir yazar, bas bas bağırmadan kendi düşüncelerini kitlesine duyurabilir bence, tabi ki kalemi iyiyse. Aksi takdirde bu işin içinde bir okunma kaygısı arıyorum bir şekilde. Çünkü detaya girmeye gerek yok. Sağ-soldan teferruata girilince, partinin ismine kadar sempati duyuyorum, destekliyorum açıklaması yapılınca bir iğreti oluyor insan. 

Bu kez dönüp bakıyorum, diyorum ki yazık oldu daha önce yazdığın canım eserlere...  

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce sanatçı siyasi düşüncesini paylaşmalı mı, yoksa sanatına sarılıp bu işleri başkalarına mı bırakmalı? Neden canım toplumda ön plana çıkmış kişilerinde Türk Siyasetinde yeri olmalı mı diyorsunuz yoksa? Veya paylaşsın ki paramız aksi düşünenin cebine girmesin mi diyorsunuz :))

Sevgilerimle..


3 yorum:

  1. Açıkçası tatlı su kurnazı gibi orta yolcu davranmasındansa paylaşanı tercih ederim. Paylaşanlardan da aşırı uçlarda bir siyasi düşünce, ırkçı bir görüş v.s. ise ona göre de okumam açıkçası.

    YanıtlaSil
  2. Sevda hanımın yorumuna ben de katılıyorum. .
    Elbette siyasi düşüncesini açıkça ifade etmesini daha sağlıklı buluyorum. .

    YanıtlaSil
  3. Dediğin gibi iyi bir yazar zaten öyle ya da böyle belli eder görüşünü / demek istediğini.

    YanıtlaSil