18 Haziran 2014 Çarşamba

İzlemeyen Kaldıysa, Rush (2013)

IMDB puanı yüksek, bir biyografi filmi ile karşınızdayım. Tavsiye üzerine izlediğim ve beğendiğim bir film Rush. Türkçe afişlerde Zafere Hücum şeklinde yer bulan film, 2013 yapımı olup, IMDB puanı, 8,3.



Ron Howard'ın yönettiği ve Peter Morgan'ın senaryosunu yazdığı film 123 dk. sürmekte. Aksiyon, dram ve biyografi kategorilerinde gözükmekte. Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Olivia Wilde'ın baş rollerde yer aldığı film Amerikan yapımı. 


1976 Formula One yarışçıları Niki Lauda ve James Hunt arasında geçen rekabeti anlatan filmin müzikleri Hans Zimmer'ın elinden çıkmış.


Beğenmem diyerek izlemeye başladığım ve pek çok yerde şaşırıp, pek çok yerde heyecanla ne olacak diye beklediğim bu film güzeldi arkadaşlar. Çok sıkıldım aynı şeyleri izlemekten, aşk üçgeni, aile veya para problemleri, kaçanlar kovalayanlar diyorsanız film izledikten sonra, buyurun size değişik bir alternatif. 

Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak senaryonun oluşturulması daha da heyacanla izlemenize neden oluyor. Filmin sonunda da gerçek yıldızları görüp vay be diyorsunuz :) 

Aynı işi yapan iki insanın, iki farklı bakış açısıyla yaklaşımını göreceksiniz filmde. Biri tutkuyu, diğeri mantığı ön plana çıkararak yoluna devam ediyor. Peki kazanan kim olacak? Merhamet, hırs, iş ahlakı, saygı, destek, ihanet, aşk ve daha pek çok hayat içerisinde yer bulan kavram, filmde farklı şekillerde ele alınmış ve sizi bir şekilde düşünmeye sevk ediyor. Kim haklı kim haksız muhasebesi yaptım izlerken bir taraftan :)) 

Umarım beğenirsiniz. İzleyenler ve bu yazıdan sonra izleyenler yorumlarını esirgemezlerse sevinirim :) 

Sevgilerimle...     


14 yorum:

  1. süper aksiyondu yaaa. benim film seçkilerine film listelerine ve film yazılarına baksana tonla film var . seçkilerden birinde yazmıştım bunuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakıyorum ara ara da çok korkuyorum sonra :) Çok film oluyor bir de hep değişik kategorilerde :) Başlarsam izlemeye kendimi durduramam diye korktuğum bir gerçektir :) Ama takipçisiyimmm

      Sil
  2. tamamdır o zaman listemize alalım renkseskoku... :)

    tamam.. :)

    ben de kafa dergi'ye, kafe, sanat, hayat, öykü, video içeriklerime bekliyorum efendim... sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette iade-i ziyarete geleceğim :) Sevgilerimle :)

      Sil
  3. Duymuştum, ama izleme fırsatım olmadı. Biyografi olduğu içinde sıkılabilirim diye düşünmüştüm ama şimdi merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynen sıkılırım diyerek başladım hatta ilk dakikalar söylendim, değiştirelim diye ama sonrasında vay be ne filmdi dedim :) Tavsiye ederim :)

      Sil
  4. Aşırı derecede bir Kimi Räikkönen hayranı olduğum için farkındaysan tek izlemediğim ''En İyi Film'' adayı Rush olmuştu ;) RAI'den başkasını pistlerde görmek huzur vermiyor :) fakat tanıtımın çok başarılı olmuş ;) paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin film tanıtımların yanında başarılı kabul ediyorsan mutlu oldum, biliyorsun ki ben kısaca heves kaçırmadan yorum yapmaya çalışıyorum filmlerden bahsederken, işin hakkını veren Oscar Favorite unutmamak lazım :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Favorimdir
    izlemeyenlere kesinlikle öneririm
    heyecan verici(her konuda) :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak sen, her konudaymış :) Seni hınzır seni :) Güzel film evet ben de pek sevdimmm :)

      Sil
    2. aaa neyden bahsettin hiiç anlamadım :p

      Sil
  6. İzlemeyen kaldıysa derken :) Ben tabii ki izlemedim kendimi filmlere vereceğim bir ara ama ne zaman bilmem :(

    YanıtlaSil
  7. Sen öyle güzel kitaplar okuyorsun ki film izlemeye vaktinin olmaması çok normal :)

    YanıtlaSil