8 Temmuz 2014 Salı

Hala İzlemeyen Kaldıysa Pulp Fiction (1994)

Boş zamanı olunca insanın bol bol film izliyor :) Bir müddettir IMDB +7 filmlere takıntı yapmış durumdayım. Temizlik yaparken Türkçe dublaj çerezlik Amerikan filmleri izliyorum. Ama kendime ayırdığım film saatlerinde +7 filmlerden bir tanesini seçiyorum :) 


Gelelim Pulp Fiction'a. Evet ben bu güne değin izlemedim. Trt de bile yayınlanmış filmi, o derece gerideyim :) Geç olsun güç olmasın efendim. Filmin Türkçe afişlerde ismi "Ucuz Roman". 1994 yapımı filmin yönetmeni Quentin Tarantino, bu ismi senaristler arasında da görmekteyiz. Ayrıca filmde kısa bir rolü olduğunu da söylemek lazım. Aslında bu klasik Tarantino davranışı oldu. Filmi izlemeden önce film ile ilgili hiç bir şeyi okumadım. Tarantino'nun sahnesini görünce tabi ya yönetmenin kim olduğu şimdi anlaşıldı dedim :)

Film adeta bir yıldızlar geçidi. Tim Roth pek çok filmin yanı sıra Lie to Me dizisiyle gönlüme taht kuran bir oyuncu. 

Uma Thurman ve John Travolta'nın bir dans sahnesi var, yalın ayak dans ederlerken gülmekten kendimden geçtim :)       

Bruce Willis'in, Fabienne (Maria de Medeiros) ile aralarında geçen diyalog da diğer bir kahkaha nedeni idi benim adıma :) Tahammül etmesi güç bir kadın karakter Fabienne :) Ve babadan kalan saatin hikayesi olaydı :) 

Samuel L. Jackson ve saçları :) Ayrıca her cinayet öncesi vaazları görülmeye değerdi. 

Yıldız çok anlayacağınız üzere. Filmin konusu ilginç, ben eğlendim izlerken. Bol küfür var, çocukların izlemesi bence pek yerinde olmayacaktır. Küçük çocuklar duyduklarını tekrar etmeye pek meraklı oluyor. Erkek kardeşimden biliyorum :) 

Film kült filmler arasında gözüküyor ben normalde kült filmleri izlerken sıkılırım bu defa sıkılmadım bu da Tarantino farkı olsa gerek :) 

Filmin IMDB puanı 9.0, En İyi Orijinal Senaryo ödülünü alan film, IMDB Top 250 de an itibariyle 5. sırada. 154 dk süren Pulp Fiction'ın orijinal dili İngilizce. Suç, dram, gerilim kategorilerinde yer bulan film, ayrıca Altın Palmiye kazanmış.   

Kurgu hakkında konuşmak gerekirse flash backler klasik filmlerdekinden biraz farklı. Zaman kavramı belirli bir ritüelde ilerlemiyor. Bu da aaa bu da mı olmuş demenize neden oluyor. Birden film izlediğinizi unutup gerçek bir olay izliyormuşsunuz gibi hayret edebiliyorsunuz. En azından benim için öyle oldu :) 

Yazarken izler gibi oldum. Bu da benim gitgeller yaşayan hafızama not olsun. Bir de merak edenlere minik bir bilgi. Sevgilerimle..

16 yorum:

  1. Ahhh ahh boş zamanında kendini bol bol film ve dizilere vereceğini biliyordum da keşke az sıksaydın dişini biriktirseydin yazacaklarını...

    YanıtlaSil
  2. güzel bir filmdir ucuz roman, tadı damakta kalır! Bruce willis zaten adamımdır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruce Willis :)) Sevilmez mi ? Aynen öyle yeniden izlenecek filmlerimden biri oldu :) Hoş geldiniz :))

      Sil
  3. İzlemeyenler var hala bkz. ben :D
    Yalnız film izlemekten sıkıldığımdan olsa gerek fazla film izleyemiyorum. Ama bu hep aklımda olan bir filmdi. Bir gün izleyeceğim inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ben yanımda ne dedi, o neymiş, burada ne demek istedi, vayyy harekete bak diyen bir erkek kardeşle film izlemekten fena daraldığım için artık yalnız izliyorum :)) İzleyince, değişik bir filmmiş diyeceğine eminim :) Umarım seversin sen de :)

      Sil
  4. Ben bunu izlemedim. Sen anlatınca şimdi merak ettim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım beğenecek misin ? İzleyince yorum isterim :))

      Sil
    2. İzlemem azıcık sürebilir ama izler izlemez burdayım =)

      Sil
    3. :) Hahaha tamam bekliyorum :)

      Sil
  5. dans sahnesi nası amaaa :)

    YanıtlaSil
  6. Ben izlemedim diyebilirim bir kaç kere denemem oldu ama baştan sonra hiç izleyemedim. Film izlemek ile ilgili bir sorunum var sanırım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birlikte izleriz canikom mühim değil :))

      Sil
  7. Ben de hala izlemedim.:)
    Quentin Tarantino. Bruce Willis , s Jackson favorilerimden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izlesem de bir müddet sonra unutup yeniden izliyorum :)) Ama gerçekten de değişik bir filmdi. Sürekli aynı şeyleri izlemekten sıkılanlar için gayet başarılı. Ve yönetmen, oyuncular için bile olsa izlenmeye değer diyebilirim :)

      Sil