31 Temmuz 2014 Perşembe

Kalp..


Duygusal anlamdaki kalp şekli ile gerçek anlamdaki kalp şeklinin benzemezliği nasıl kafa karıştırıyorsa, vicdan sahibi insanın kalbi ile zalim diye nitelendirdiğimiz kibarca (ama akla gelen bütün küfürleri hak eden insanların) kalbinin nasıl farklı olduğu da başka bir muammaya neden oluyor...

İnsanlar var melek gibi, yüzüne bakınca içiniz ferahlar, insanlar var görünce ağzından tek bir kelime çıkmasına gerek kalmadan dünyanız kararır. Bu aralar benim payıma melekler düşmüyor ne yazık ki. 

Kötü enerji yayan, kötü niyetli olduğuna emin olduğunuz, her cümlenin içerisine ustalıkla kalbinizi kıracak bir kelime yerleştiren bu kötü kalpli insanlar, sizi dünyadan, yaşama isteğinden, başarma hevesinden ustalıkla soğutur. Yetmezmiş gibi nifak tohumlarını kalbinizin içine eker. Önce ona kızmaya başlarsınız yanından ayrılınca, tüm dünyaya. Ardından yumuşarsınız ama bu zaman zarfında karşınıza biri çıkmaya görsün sinir harbinizden nasibini alır...

İşte böyle şeyler oluyor bu aralar. Kötü niyetli insanlar var hayatımda. Atamıyorum, katlanmak mecburiyetindeyim, kurtulamıyorum. Biraz sabır, biraz da güç diliyorum Allah'tan.

Son olarak Allah herkesin gönlüne göre versin. Hem beddua hem duadır bu cümle bana göre. İyi olanlar için hoş bir temenni kötü olanlara ise gönlünün karası gibi bir bela.  

 

8 yorum:

  1. biraz bencil olduğunu düşündüğüm bir arkadaşla yıllar önce konuştuklarımız geldi aklıma.
    "bu dünyada hiç kimse vazgeçilmez değildir" mesajını herkese verebilmen gerekir diyordu. bu kişi isterse eşin olsun isterse annen baban gibi en yakınların olsa bile.. bana bencilce geliyordu bu düşünce. çok zaman sonra çok hak verdim. aksi durumda sana acı çektirmelerine izin veriyorsun. sana mutluluk vermeyen, kötü hissettiren her kim olursa olsun uzaklaşmak gerekir. kimse kimsenin kölesi değil. bunu gerçekleştirmek her zaman kolay değil. bu konuda ben de çok başarılı sayılmam. sadece çok daha genç yaşlarda bu düşünceye sahip olsaydım keşke dediğim zamanlar oldu.
    selamlar....
    yayınlarından ben niçin pek haberdar olamıyorum acaba? mail yolu ile de üyelik yapsanız daha iyi haberdar oluruz belki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ne güzel bir yorum böyle. Ben artık işin ucunu kaçırdım sanırım. Aile olunca anne baba kardeş insan bir şekilde sevgisi ağır bastığı için belki de affedici olabiliyor ama mecburi bağ akrabalık bağları bir de ailenin bu konuda ne olursa olsun ses çıkarma tavrı biraz bunaltıcı olabiliyor. Dünkü çocuk zannediyorlar karşısındakini insanlar, söylenip söylenip kendi kendime iki gün baş ağrısı ile kala kalıyorum sonra :) Mail yoluyla üyelik durumuna bakayım nasıl oluyor bilmiyorum ama gadgetları bir inceleyeyim hemen :) Tekrar teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Sıkma canını.. elbet geçer giderler.
    Allah herkesin gönlüne göre versin demeye devam et sen. Eminim ki güzel insanlarla karşılaşacaksın

    YanıtlaSil
  3. Gönülden bir amin diyorum. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın. Yakın görünümlü düşmanlardan da korusun :(

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar bloğunuzu blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim ve hemen takibe aldım :) Çok güzel bir etkinlik ogerçekten bu sayede birçok blogu tanıma fırsatı buluyoruz :) Özellikle blogumdafilm tavsiyesi yapmayı bende çok seviyorum:) Bloğunuzu tanıdığıma sevindim :D Bana da beklerim
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz bakıyorum hemen blogunuza :)

      Sil